Ekol Psikolojik Danışmanlık
Bireysel Danışmanlık

Bireysel Danışmanlık

Bireysel terapi, kişinin ihtiyacına göre terapi yönteminin uygulandığı ve davranışlarda, duygularda ve düşüncelerde olumlu yönde kalıcı değişimi oluşturmaya yönelik yapılandırılmış bir yaklaşım şeklidir.

Kişinin üzüntü, yalnızlık, utanç, öfke, suçluluk, değersizlik, çaresizlik gibi duygularını; eş, aile, iş, arkadaş, çocuk ile bağlantılı problemlerini, korkularını, hayatla baş etmede yaşadığı sıkıntıları ve panik atak, depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, uyku bozuklukları gibi psikolojik rahatsızlıklarını çözme amaçlı uygulanan bir yöntemidir.


Aile / Çift Danışmanlığı

Aile / Çift Danışmanlığı

Aile ve çift terapisi uygulamalarında bazen aile üyelerinin hepsi aynı seansta bir araya gelirken , ağırlıklı olarak da aile üyelerinden bir ya da ikisi , seansa tek tek katılabilir.

Aile terapisi aynı zamanda boşanmış veya boşanma sürecinde olan kişilerinde sağlıklı bir boşanma evresi geçirmelerini sağlamakla birlikte , çocukların ileriki dönemlerde yaşayabilecekleri sorunları saptayıp onların bu süreçten olumsuz etkilenme düzeylerini azaltır. Aynı zamanda çiftler arasında yaşanan aldatılma aldatma, düşünce ayrışmaları gibi sorunların çözümünde vb durumlarda çiftlerin ortak problemlerinin yer aldığı durumları saptayıp çözüme ulaştırmaya ilerlenmesi gereken danışmanlık hizmetidir.


Cinsel Terapi

Cinsel Terapi

Cinsel Terapide terapist, bireylerin kendi başlarına çözüm bulamadıkları cinsel problemlerin altında yatan duygusal nedenlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmayı amaçlar. Cinsel terapilerde genellikle terapist öncelikle birey ya da çiftlerin yaşadıkları probleme neden olabilecek bilişsel öğeleri bulmaya çalışır.

Ayrıca sonraki aşamalarda çiftlerin birbirlerinin cinsel istek ve ihtiyaçlarına saygı göstererek nasıl daha etkin bir iletişim içerisinde olabilecekleri konusunda yol gösterir.


Oyun Terapisi

Oyun Terapisi

Oyun oynamak sosyal, duygusal, bilişsel ve motor alanlarda çocuğun kendini ifade etmesini sağlar. Çocuklar, duygularını oyunlar sırasında ortaya çıkarırlar.

Yaşadıklarının etkisi ile oluşan kızgınlıklarını, korkularını, üzüntülerini, hayal kırıklıklarını, kaygılarını ve sıkıntılarını oyun sırasında yeniden yaratırlar. Yetişkinlerin yaşadığı zorlukları "konuşarak" anlatması gibi çocuklar da sıkıntılarını "oynayarak" ifade ederler.

Oyun odasında birçok oyuncak yer alır. Bu sayede çocuk kendisini ifade etmesi için sınırsız materyale sahip olur. Çocuk dış dünyada çözemediği bu durum ve olayları oyun alanında tekrardan yaratarak çözme imkanına sahip olur.


Ergen Terapisi

Ergen Terapisi

Ergenlik döneminde yaşanan sıkıntıların nedenlerinin saptanıp, sorunlara çözüm bulunduğu, ergenlere yönelik uygulanan terapi yöntemidir.

Ergenlerin okul başarısızlıkları, aileleri ile yaşadıkları sorunlar, arkadaş ve sosyal çevreleri ile ilgili iletişim problemleri, cinsel dürtü ve duygularıyla ilk kez karşılaşmanın verdiği huzursuzluk, sınav kaygısı, sosyal fobi, özgüven eksikliği, yeme ve davranış bozuklukları, takıntılı davranışlar, panik atak, depresyon ve birçok problem ile baş etmede yaşadıkları zorluklar karşısında, Ergenlerin terapi desteği alması gerekmektedir.